Радослав Росенов с летящ старт на европейското първенство по бокс в Белград

Севда Асенова и Радослав Росенов продължават победния ход на европейско първенство за България

Историческото Европейско първенство за България продължава. Днес в Белград 11 наши национали ще се качат на ринга с амбиция да достигнат до финалите в своите категории. След като осигуриха вече 11 медала за страната ни, те ще влязат в нови тежки битки по пътя към златните отличия.

В следобедната сесия, която започва от 16:00 часа, ще видим представителките от женския ни национален отбор, водени от Борислав Георгиев и Роман Цветков. Във вечерната от 19:00 часа на ринга ще се качат и мъжете, предвождани от Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров.

Състезателката на БК „Русе“ Севда Асенова (48 кг) ще открие програмата на ринг А. Двукратната европейска шампионка ще се изправи срещу представителката на домакините Кристина Варга. След нея на ринг Б Златислава Чуканова (50 кг) ще боксира с друга сръбкиня – Нина Радованович. С края на този двубой започва и срещата на Венелина Поптолева (52 кг) с олимпийската вицешампионка Бусе Чакъроглу (Турция). В петия мач на ринг А европейската ни сребърна медалистка и трета в света Светлана Каменова (57 кг) ще се изправи срещу румънката Клаудия Нечита, а програмата за жените ще закрие Аслъхан Мехмедова (63 кг), която ще боксира с Елена Бабичева (Русия) в седмата среща за деня.

Ергюнал Себахтин (48 кг) ще даде тон на вечерната сесия. От 19:00 часа на ринг Б европейският вицешампион ще играе за финал с Едмонд Худоян (Русия). 15 минути след края на този мач Ясен Радев (54 кг) ще срещне друг руснак – Дмитрий Двали. На ринг А след тази среща шампионът от Европейските игри Хавиер Ибаниес (57 кг) трябва да боксира със Самюел Кистоюри (Франция), след което многократният европейски първенец и състезател на БК „Русе“ Радослав Росенов (60 кг) ще играе с арменеца Артур Сахакян. Българското участие продължава с деветия двубой от програмата, който противопоставя Рами Киуан (75 кг) на Ремо Салвати (Италия), а сесията ще закрие Йордан Морехон (+92 кг) с мач срещу Аюб Гадфа (Испания).

Пожелаваме успех на нашите национали по пътя към финалите в Белград.

Сподели: