Северин Красимиров: "Не мога да повярвам, че аз съм го направил. Съжалявам." + ВИДЕО

Северин Красимиров: „Не мога да повярвам, че аз съм го направил. Съжалявам.“ + ВИДЕО

„Не мога да повярвам, че аз съм го направил. Съжалявам.“ Това каза Северин Красимиров преди началото на заседанието пред журналисти, на което трябва да стане ясно каква мярка за неотклонение ще му бъде наложена от русенския съд. Виновен съм, добави той и каза, че ще приеме всяка присъда от съда.

Още по темата:

Прокуратурата няма доказателства за участие на други хора в убийството на Виктория Маринова

Ето какво се случи в Русенския съд днес:

В началото на заседанието служебният адвокат Иван Дойнов поиска делото да се гледа при закрити врата, тъй като ще бъдат огласени факти и обстоятелства, свързани с интимната сфера, засягащи морала. Съдът обаче не уважи искането..
Красимиров заяви, че е на 20 години и няма завършен осми клас, но е имал парични постъпления, защото е извършвал „докерска работа“.
Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев и прокурор Кремена Колицова заявиха, че са налице всички предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение на обвиняемия. Северин Красимиров заяви, че няма становище относно това дали да бъде задържан. Адвокатът му също настоя да остане с тази мярка, тъй като иначе би бил застрашен живота му.
Прокурор Колицова обясни, че от данните по делото може да се направи обосновано предположения, че Красимиров е извършил престъпленията, в които е обвинен. За това сочели и част от неговите показания. Както и че има опасност той да се укрие. Красимиров е потвърдил, че е бил на мястото на престъплението и че е нанесъл удари по лицето и главата на пострадалата, както и че е заровил телефона й. По данни на свидетели Северин заявил пред тях, че е изнасилил и ударил някакво момиче. Смъртта на Виктория е настъпила от множество удари /поне 7/ в областта на главата, довели до фрактури на лицевата част на черепа, разкъсване на тъкани, обилно кръвотечение, поради което е настъпила асфиксия.

Сподели: