"Северна звезда" ще се нарича международният турнир в памет на 11-годишния футболист на ФК "Дунав" Венцеслав Георгиев

„Северна звезда“ ще се нарича международният турнир в памет на 11-годишния футболист на ФК „Дунав“ Венцеслав Георгиев

„Северна звезда“ (Northern Star Football Cup) – така ще се казва международният турнир в памет на 11-годишния футболист на ФК „Дунав“ Венцеслав Георгиев, който загина трагично по време на тренировка на малките „дракони“ в края на август миналата година.

Състезанието ще се проведе на 3, 4 и 5 май в Русе, като амбицията е да събере някои от най-силните отбори за деца, родени през 2012-а година от България и Балканите. Скоро ще бъдат обявени и първите участващи тимове в надпреварата, освен, разбира се, домакинът Дунав Русе.

В турнира ще участват общо 8 отбора, които ще бъдат разделени на две групи от по четири тима. Състезанието ще се проведе на стадион „Дунав“ в груповата си фаза, като идеята е да се създаде един голям празник на футбола в Русе с много публика, деца и емоции. „Отпразнувай живота“ (Celebrate Life) е мотото на първото издание на надпреварата. Тя вече си има и официална страница във Facebook – Northern Star Football Cup, където можете да следите всички новини и събития, свързани с нея.

Турнирът се организира от ФК Дунав и е под егидата на Община Русе.

Сподели: