ваксини

Седем пъти повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 в Русенска област за 24 часа

Време за прочитане: 2 мин.

Седем пъти повече оздравели отколкото заразени с COVID-19, отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русенско през вчерашния ден. Новите случаи са четири, а излекуваните са 28. Трима от заразените през изминалото денонощие са от община Русе, а един е от Иваново. В населените места от общините Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Сливо поле и Ценово няма заболели за последните 24 часа. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в Русенско достигнаха 14233, а преболедувалите 13216. Активните случаи са 114. По последни данни намиращите се на болнично лечение в Русенско са 46 души, като 14 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 203, от които 34 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 903, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. През вчерашния ден няма починали с положителен тест за коронавирусна инфекция. 517 от тях са мъже, 386 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на пето място по заболеваемост в страната наравно с Пазарджик. За изминалите 24 часа без нови случаи са три области в страната. Това са Ловеч, Разград и Търговище.

До момента в областта са извършени 43034 имунизации, като повторна доза са получили 19658 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. Само за изминалото денонощие са поставени 501 ваксини, като над 336 са свързани с първи прием на някои от препаратите срещу коронавирусна инфекция.

От понеделник отново в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе ще има „зелен коридор“. Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни там от 8.00  до 15.00 часа всеки делничен ден през идната седмица. Днес до 14.00 също беше осигурена такава възможност.

Сподели:

Още новини от деня