Седмица на четенето в ПГ по дървообработване и вътрешна архитектура

Седмица на четенето в ПГ по дървообработване и вътрешна архитектура – Русе

Време за прочитане: < 1 мин.

В изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020) учениците от VІІІ и ІХ клас от ПГДВА „Йосиф Вондрак“ Русе организираха събитие под надслов „Аз обичам да четаСедмица на четенето в ПГ по дървообработване и вътрешна архитектура – Русе“.
Проведе се дискусия за важността на четенето, развиването на въображението и обогатяването ни с думи, изрази и идеи. Обръщаме се към КНИГИТЕ, „защото в тях има вечен живот“ по думите на Константин Преславски. Книгите са извор, от който черпим сведения за миналото и за живота на нашите деди. Днес продължаваме да отпечатваме настоящето, дори да предсказваме бъдещето. Тази връзка, минало – настояще – бъдеще, става начин на общуване между поколенията.
За насърчаване на четенето се проведе прочит на откъс от любимо произведение. Директорът на училището, инж. Димитър Цанев, постави началото. Последван бе от ученици, преподаватели и служители. Всеки прочете откъс от своето любимо произведение. Представен беше начин, по който може да се чете книга на електронен носител.

Сподели:

Още новини от деня