Седмица празнуват в Община Сливо поле

Седмица празнуват в Община Сливо поле

Седмица празнуват в Община Сливо поле. Честването Дните на Общината се случи с богата програма, включваща традиционен турнир по шахмат на 14 август, детски празник с рисунки на асфалт, игри с аниматори, дискотека и пр. Тогава бяха обявени и победителите в конкурсите за рисунка, стихотворение и проза. Празникът на читалищната самодейност се състоя на 16 август, като бе съпътстван от първия по рода си празник на хляба в региона с участието на Иван Звездев. Подредена бе и кулинарна изложба с близо 90 ястия.
На 17 август се състоя тържествено полагане на венци пред паметната плоча на загиналите във войните, като във вечерните часове се проведе церемония по тържествено издигане флаговете на Общината, България и Европейския съюз на централния площад. Състоя се и тържествена сесия на Общински съвет – Сливо поле. По – късно се проведе празнична младежка дискотека с гост Играта.

Късно вчера публиката се наслади на големия концерт с водещ Шкумбата и участието на оркестър „Плам“, солистите Росица Пейчева, Цецо Банев и ФТТ „Найден Киров“. Особени атрактивни бяха нестинарското и звездно шоу. Тази вечер традиционният панаир продължава, като се състоя футболен мач, а утре ще има и народни борби.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"