Седмокласници определиха най - добрите в състезанието "Електрониката е моят свят"

Седмокласници определиха най – добрите в състезанието „Електрониката е моят свят“

На 17 април 2019 г за първи път в зала „Тържествена“ на нашата гимназия се проведе състезанието „Електрониката е моят свят“.

Участие вземаха общо 21 седмокласници от пет русенски основни училища: ОУ „Васил Априлов“; ОУ „Иван Вазов“; ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Тома Кърджиев“и СУПНЕ“Фр.Шилер“. Състезанието беше открито от директора на гимназията – инж. Надежда Русева, а правилата, по които ще протече състезанието, бяха разяснени от заместник-директора – Галя Стоянова.

Състезанието протече в два кръга: теоретичен и практически. В теоретичния тест участниците отговаряха на въпроси от областта на информационните технологии, електротехниката и електрониката, а накрая бяха демонстрирани и енцикопледичните познания. В практическата част учениците имаха възможност да реализират електронна схема, при което се отчиташе точност на изработката, постигане на работещ модел и време на реализиране.

Тричленно жури в състав: инж. Даниела Ненова, инж. Красимир Няголов и Анелия Вълева – учители по учебна практика от направление „Компютърни науки“, оцениха компетенциите и практическите умения на участниците.

Всички участници демонстрираха отлична подготовка в областта на електрониката и информационните технологии, което направи състезанието да протече напрегнато и при силна конкуренция. Разликите в броя на присъдените точки бяха минимални и дори несъществени, но в крайна сметка, както при всяко състезание трябваше да бъдат излъчени победители.

На първо място се класира отборът на ОУ „Тома Кърджиев, на второ – ОУ „Иван Вазов“ и на трето – ОУ „Васил Априлов“.

Директорът – инж. Надежда Русева, връчи на класиралите се отбори купи „Електрониката е моят свят – 2019“ и грамоти, а всички участници получиха сертификати за участие.

Участниците с любопитство надникнаха в учебните зали, работилниците и лабораториите на училището, където се обучават бъдещите техници и програмисти, а накрая пожелаха да си направят групова снимка за спомен.

Училищното ръководство изказва сърдечни благодарности на учителите и ръководителите на отборите, подготвили своите седмокласници за състезанието, а на самите участници пожелаваме: успешно представяне на предстоящите им изпити и отлично завършване на учебната година и да продължат да учат и творят със същото усърдие и усмивки.

Сподели:

Още новини от деня