Седмото издание на фестивала за детско и младежко творчество „Всемир на таланти - Русе‘2018“ ще се проведе в неделя

Седмото издание на фестивала за детско и младежко творчество „Всемир на таланти – Русе‘2018“ ще се проведе в неделя

Седмото издание на фестивала за детско и младежко творчество „Всемир на таланти – Русе‘2018“ ще се проведе от 10:30 до 17:00 часа на площад „Свобода” в неделя, 30.09.2018 г. В последния септемврийски ден фестивалът ще бъде естествено ехо на домакинството на Световното първенство по волейбол и тематично ще припомни на русенци и гости на града за волейболния септември на Русе.

Събитието е своеобразна среща на новаторството и традицията, изявени в множество ателиета за сценични и приложни изкуства и иновативни занимания, в които участват деца и младежи на възраст от 3 до 23 години. С подчертана иновативност и вкус към предизвикателствата, седмото издание на фестивала успешно вплита спорта в културата, нещо, което градът показа многократно с нестандартна културна програма, съпътстваща груповата фаза на шампионата.

За първи път от седем години „Всемир на таланти – Русе“ се превръща в хепънинг за култура, образование, екология и спорт с един фокус – осъзната грижа и хоризонт за таланта, здравето и природата. 25 на брой работилници и ателиета ще отворят работни маси, места за игри и други предизвикателства около Паметника на свободата и на площада пред Съдебната палата. Там ще бъде разположена фестивалната сцена – място за музикално-артистичната програма от 10:30 до 12:30 часа, в която са включени изпълнения на състави и индивиду ални творци от Общински младежки дом – Русе и ОДЦКИ – Русе.

В рамките на инициативата се очаква сценична изява на 300 даровити деца и младежи, най-малко 1 000 малки и големи приложници да участват в ателиета и работилници и още толкова бъдещи спортни надежди на Русе да се включат в спортните игри и предизвикателства. Община Русе е осигурила много изненади и тематични награди за всички участници.

Традиционно в събитието участва екип на Регионална дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“, със специализиран автомобил, предоставен за най-любопитните малчугани, които искат да видят отблизо истински пожарникари и пожарна кола. Те ще имат възможност да опитат част от техниките за гасене на пожар с шланг и вишка.

„Всемир на таланти – Русе‘2018“ се осъществява в изпълнение на културния календар и Общински годишен план за младежта’2018 на Община Русе със съдействието на Регионална библиотека „Любен Каравелов“, РДПБЗН-Русе, Общински младежки дом, Общински детски център за култура и изкуство, Общинските предприятия „Русе арт“, „Комунални дейности“ и „Паркстрой“.

Сподели: