Сезонът на ледената пързалка в Русе се открива тази събота

Сезонът на ледената пързалка в Русе се открива тази събота

Предвестникът на предстоящите празници вече е готов и от тази събота ще радва русенци и гости на града.

Зимната атракция в центъра ще носи настроение, романтика и разнообразие на хората през зимните дни, дори когато няма сняг. Тази година Коледният базар и пързалката ще са в непосредствена близост, което ще засили празничното настроение през настъпващите Коледни и Новогодишни празници. 

Ледената пързалка е разположена на ларгото пред Държавна опера и е с площ 450 кв. м., като зимното съоръжение ще функционира до 17 януари 2021 г. Работното време на пързалката ще бъде от 09:30 до 21:30 часа всеки ден.

На разположение на гостите й са общо 200 чифта кънки от 25 до 46 номер. Цената на входен билет за възрастни е 5 лв. на час, а за ученици – 3 лв. за час. Отделно за наем на кънки ще се заплаща 2 лв. и наем за обучителен тренажор под форма на пингвинче или мече за 1 лв. на час.

Предвиден е и предплатен абонамент за 10 посещения за сумата от 40 лв. за деца, а за възрастни – 56 лв. Цената за групови посещения до 6 души, включваща входен билет и наем на кънки, е 5 лв. на час на посетител.

Ледената пързалка ще има на разположение квалифициран медицински екип, който при необходимост ще окаже първа помощ, а всеки закупен билет включва застраховка.

Атракцията ще работи при спазване на всички противоепидемични мерки, наложени от Министерството на здравеопазването.

Сподели: