Секция домашен майстор - обновяване на дървени мебели в дома

Секция домашен майстор – обновяване на дървени мебели в дома

Новите дървени мебели изискват по-малко грижи, но стечение на времето те имат нужда от блясък. Най-често става дума за лакиране на столовете, гардероба, скрина, масата или мебелите за баня. Ако нямат блясък това разваля хубавия им външен вид. Има специалисти по мебелите, които знаят как да дадат нов живот на мебелите от дърво. Но ако нямате желание или възможност да повикате майстор да възстанови лъскавия външен вид на полираната повърхност, направете го сами.

Съществуват два начина за възстановяване на блясъка на мебелите:

1 начин за възстановяване на дървени мебели

Той съчетава два вида работа: реставрация и лакиране. Тази сложна процедура за възстановяване изисква най-малко минимални умения в дървообработването. Необходимо е да се премахне горния слой на мебелното покритие, да се изчистят всички петна, мръсотия и неравности. Това най-добре се прави с разтворител. След това полирайте повърхността и изравнете всички неравности. Накрая се
слага специален лак и се ползва тънка шлифовъчна хартия и накрая се полира с масло или восък, а може да изберете паста или аерозол за полиране.

2 начин възстановяване на дървени мебели

Това е краткотраен метод на полиране, трябва да се извършва редовно, така че мебелите винаги да имат блясък. Купете от магазина продукт за полиране на мебели. Може да е под формата на аерозол или крем. Преди полиране, почистете повърхността от прах и мръсотия. Нанесете малко количество от веществото върху повърхността и я избършете внимателно с микрофибърна кърпа. Правете кръгови движения, докато препаратът попие идеално. Ако сте сложили много от него – избършете излишното количество. Блестящият външен вид на дървените мебели може да се постигне и със същия микрофибърна кърпа без препарати за полиране. Избършете повърхността с кърпата като правите кръгови движения и мебелите ще възвърнат предишния си блясък.

И все пак, ако не ви се занимава с всичко това, продайте тези мебели.

С течение на времето мебелите стават износени или просто омръзват. Най-доброто решение е да дадете обява за тях и да вземете някакви пари.
Така и ще подпомогнете бюджета, за да купите нови. Най-простият, най-бързият и най-разпространеният начин е да поставите обява в интернет.

Ползите на продажбата на мебели чрез интернет са очевидни:

– липса на посредници;
– размерът на обявата не е ограничен;
– слагате снимки;
– простота на търсене от страна на купувача;
– удобството на комуникацията с електронната поща.

Сподели: