Силвия Митева

Силвия Митева ще бъде асистент на всички съдии на световното първенство по художествена гимнастика в София

Една от най-успешните ни гимнастички от близкото минало Силвия Митева продължава да помага на любимия си спорт. Носителката не редица медали от световни и европейски първенства, която сега се изявява в съдийското и треньорско поприще поема тежката задача да бъде асистент на абсолютно всички съдии по време на 36-то Световно първенство на което Българя е домакин от 10 до 16 септември.

„Аз ще бъда асистент на абсолютно всички съдии – индивидуално и ансамбъл, които ще оценяват на това световно първенство. След един изключително натоварен сезон за мен, изпълнен с много ангажименти, дойде време да се потопя в невероятната атмосфера на организацията на световното първенство.
За мен е голямо удоволствие да бъда част от това, сигурна съм грандиозно мероприятие, което дълго ще се помни. Като състезател съм участвала на пет световни първенства, но сега виждайки организацията от другата страна, смея да твърдя, че това ще е наистина едно уникално първенство. Радвам се, че след толкова много години и толкова много успехи България най-накрая е домакин на такъв голям форум . За всички, които са част от голямото семейство на българската художествена гимнастика емоциите и нетърпението да започне са огромни.

Разбира се това най-вече важи за момичета от националния отбор, за които съм убедена, че любовта на публиката и удоволствието да играеш на родна земя, ще им дадат крила да покорят мечтаните върхове! Пожелавам им късмет и успех, а на всички, които са свързани с организацията сили и удовлетворение от положените усилия.“ Сподели Силвия Митева, която от пролетта вече е треньор-експерт на

Международната федерация по гимнастика. През януари родената в Русе бивша националка се класира с най-висок резултат на Международната треньорска академия в Баку (ниво 3, което е най-високото на ФИГ) и получи покана да стане част от ФИГ Академиите.

сн. Личен профил във Фейсбук

Сподели:

Още новини от деня