драматичен театър русе

Силен театрален старт на месец март в Русе

Време за прочитане: 2 мин.

Шеметна серия – премиера, гастрол на Мария Сапунджиева и разплакващо смешен моноспектакъл бележат първата седмица на март в театъра. Датите са 01, 06 и 07 март.

На 01 март ще бъде представена съвременната българска драма „Сблъсък”, написана от младата писателка Магда Борисова. Тя вече има впечатляващо творчество от 6 пиеси за деца и 3 за възрастни. Носител е на много отличия. Спектакълът е режисиран от Орлин Дяков, а главните роли са поверени на актрисите Татяна Цветкова и Ралица Константинова. Изключително интересно е и техническото изпълнение на спектакъла, което допълва динамиката на сюжета и обещава да държи публиката в напрежение до края. Спектакълът е камерен и всяко представление ще може да бъде играно само пред 110 души, за да се запази интимността на театралната среща.

Следващото голямо театрално събитие през първата седмица на март е озарено от харизмата на Мария Сапунджиева. На 06 март (вторник) от 19 часа зрителите ще могат да видят голямата българска актриса в гостуващият спектакъл „Трудни за обичане” от Леополд Герш на Драматичен театър „Рачо Стоянов” – Габрово. Това е една история за любов – едно незрящо момче изживява любовта си, свободен и волен като пеперуда…

На 07 март от 19 часа в Камерна зала, любителите на взривно смешни комедии, ще могат да се посмеят с моноспектакъла на Димитър Бакалов „Шегите, които Бог си прави”. След огромният успех на „В защита на пещерният човек” актьорът представя и варианта за „напреднали”. Митко, симпатичният герой и домакин на представлението, отново ни разсмива с наблюденията си върху необятните, но забавни различия между мъжките и женски мотиви и поведение. Този път обаче през призмата на Божието чувство за хумор. Ще научите защо мъжете обичат да натискат клаксоните, когато минават покрай жени на улицата, какво е първата среща за мъжа и за жената, защо е създаден Лунохода и каква е причината Колумб да открие Америка.

Сподели:

Още новини от деня