Силно русенско участие в протеста на ПП "Възраждане" пред Конституционния съд по повод референдума за запазване на лева

Силно русенско участие в протеста на ПП „Възраждане“ пред Конституционния съд по повод референдума за запазване на лева

Силно русенско участие има в протеста на ПП „Възраждане“ пред Конституционния съд в София по повод референдума за запазване на лева. Сред участниците е народният представител отт ПП „Възраждане“ в 19-и МИР – Русе адвокат Златан Златанов, който държа слово. Там са още общински съветници от ОбС – Русе, членове и симпатизанти от региона ни.

Днес Конституционният съд провежда заседание от 10:00 часа, посочва справка на интернет страницата на институцията. Дневният ред включва дело по искане на 49 народни представители от 49-ото Народно събрание за установяване на противоконституционност на Решение по Предложение за произвеждане на национален референдум.

Конституционният съд днес ще извърши престъпление, заяви на протеста лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

По думите му съдът ще погази конституционната воля на 604 хил. българи да бъдат питани за бъдещето им. Това е безпрецедентно престъпление, смята Костадинов. Тези хора, които ще го извършат, заслужават доживотен затвор без право на замяна, каза Костадин Костадинов.

Според него последната останала крепост на законността и правовия ред е била превзета от „престъпното мнозинство“ и превърната в „престъпна нотариална заверка“ на всички престъпления, които оттук нататък ще бъдат вършени в Народното събрание.

Днес сме тук, за да защитим демокрацията и правото си на свободен, достоен, законен начин на живот и правото си да бъдем питани, каза още лидерът на „Възраждане“.

Протестиращи запалиха димки и изсипаха бали сено и животински изпражнения пред сградата на Министерския съвет, където е и съдът. Чуват се и гърмежи. За кратко част от автомобил, на който пише „Оставка, предатели!“, гореше.

Сподели: