Симбиозата между НПО и бизнеса като инструмент за промяна изясняват в Русе

На 16 януари от 19:00 ч. в читалнята на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ ще поговорим за това как неправителственият сектор и бизнесът могат да работят заедно за подобряване на средата, в която живеем. Нашия лектор Любомира Велчева обърне внимание на няколко въпроса:

• Как неправителственият сектор и бизнесът са свързани?
• Как бизнес принципите биха подпомогнали НПО сектора, за да бъде той по-ефективен и устойчив
• Как НПО секторът може да създаде нова добавена стойност за заинтересованите компании?
• Може ли бизнесът да се поучи от неправителствения сектор и обратното?
• Може ли връзката да не е само с цел идентифициране на проблем и нужда?

*Симбиоза – взаимоотношение между два или повече организма, от което те могат да имат едностранна или взаимна полза.

За лектора:

В момента Любомира Велчева е изпълнителен директор на Международна награда на херцога на Единбург – България – програма, подпомагаща личностното развитие и израстване на младежи на възраст между 14-24 г. от цяла България.

Завършила е Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов със специалност „Публична администрация“, но професионално се развива в сферата на Човешките ресурси, където има повече от 4 години опит в подбора, обучението, развитието и администрацията на персонал в голяма международна компания.

През 2014 г. става съосновател на бизнес академията 9 Academy, където отговаря за процеса на учене и развитие в рамките на формата. Доброволец и обучител е в още няколко неправителствени организации. Интересите ѝ са свързани с разработването и утвърждаването на неформалното учене като инструмент за развитие на млади, осъзнати и дейни хора.

Събитието се организира от Фондация „Еконт“.

Вход свободен. Очакваме ви!

Сподели:

Още новини от деня