Симеон Симеонов първи в серия „Спорт“ на Писта Русе днес

Симеон Симеонов от АСК – Стара Загора завърши първи в серия „Спорт“ с време 00.01:35.486 на тренировката, завършила днес в Русе. Тя е част от състезанието на затворен маршрут „Писта Русе“. Искрен Веселинов от АСК „Дианел Рейсинг“ е втори, а трети е Александър Димитров от АСК „Дамасцена Алба“. Всички те се състезават с автомобил „Хонда Сивик“.

В серия „Енеос“ първо място зае Венцислав Станев, втори е Ташо Ташев, а трети – Антоний Тонев. Всички те се състезават за КА-2 Рейсинг Тийм и ползват автомобил „Ауди А4“ 1.8 Т.

Огнян Патенов от АСК Русе Кар зае първо място в серия „Лада“, следван от Павел Шенков от АСК „Дианел“ и Иван Лишев от АСК „Диамо“.

В серия „Туринг“ първи е Иван Влъчков от АСК „Дамасцена Алба“ с „Хонда Сивик“, следван от Станислав Паришков от АСК „Дианел Рейсинг“ с „Опел Кадет“ и Минко Минков от „Джордан Рейсинг“ с „Опел Астра“.

В серия „Макси“ първото място зае Константин Маршавелов от „КА – 2 Рейсинг Тийм“ с „Мицубиши Лансер Ево 10“, а след него остана съотборникът му Камен Василев. Трети е Румен Киров от АСК „Старт Н“ – Криводол.

Националният шампионат на затворен маршрут „Писта Русе” ще продължи утре – 23 юни, за 8-ма поредна година, организиран от „Русе Кар Моторспорт“ . Близо 60 участници се състезават в 6 класа. Съвместно с „Българска Федерация по Картинг-НКС“ и Институт за пътна безопасност,  ще се проведе национален шампионат „Безопасно шофиране” за деца до 18 г., който ще се проведе заедно със затворен маршрут „Писта Русе”.

Почти 40 години „Писта Русе” заема значимо място в спортния календар на Русе и е важно събитие за автомобилния спорт в България. По време на паузите ще има атрактивна шоу-програма. Съорганизатори на събитието са „Община Русе” и „Нетуоркс-България” ООД.

Сподели:

Още новини от деня