Симфоничният оркестър на БНР гостува утре на международния фестивал "Мартенски музикални дни"

Симфоничният оркестър на БНР и перкусионистката Виви Василева изнасят концерт в Русе

Симфоничният оркестър на БНР – с диригент Марк Кадин и със солист Виви Василева (ударни), ще изнесе концерт тази вечер в Доходното здание в Русе. Събитието е част от фестивала „Мартенски музикални дни“, съобщи директорът на музикалния форум Ива Чавдарова. 

Програмата включва произведения от Ориол Кружент и Ленард Бърнстейн. 

„Винаги сме щастливи, когато сме в Русе. Фестивалът е голям импулс. Репетициите за концерта преминават много добре, атмосферата е прекрасна“, каза Марк Кадин. 

„Щастлива съм, че за втори път участвам в „Мартенски музикални дни“, а тази вечер ще свирим със Симфоничния оркестър на БНР и с Марк Кадин. На сцената ще има много музикални инструменти – само барабаните са около 15. Концертът ще бъде много интересен, а публиката да очаква приключение“, каза перкусионистката Виви Василева. 

Международният фестивал „Мартенски музикални дни“ в Русе ще продължи до 2 април тази година. Музикалният форум предлага на публиката 27 събития, представени от седем оркестрови и 11 ансамблови програми, два оперни спектакъла и хоров концерт. 

„Мартенски музикални дни“ се организира от Община Русе и с подкрепата на Министерството на културата, а БТА е сред основните медийни партньори.  

Сподели: