Синан Мустафа от Сливо поле ще представи Районно мюфтийство Русе на националното състезание

Синан Мустафа от Сливо поле ще представи Районно мюфтийство Русе на националното състезание

Синан Мустафа от русенския квартал „Сливица“ се класира на първо място в регионалното състезание по основни познания за Исляма, организирано от Районното мюфтийство – Русе. Второто и третото място си поделиха съответно Силвен Торлак и Сечил Абазова. Регионалното състезание се проведе в джамията в гр. Сливо поле. В състезанието се включиха ученици, обучавани в 17 летни коран курса от 13 населени места.

За да покажат своите знания, участниците решиха тест, отговаряха на въпроси, свързани с основите на вярата. Последният етап от състезанието включваше прочитане на молитви и Сури от Свещения Коран.

Знанията им бяха оценени от журито с председател Тунджай Шериф, директор на Духовното училище в Русе и членове: Неджметин Неджмиев и Амир Фелети, началник на отдел „Образование“ в Главното Мюфтийство. Ресим Шаматарев от отдел „Иршад“ към Главното Мюфтийство и много гости от близките населени места бяха сред гостите на състезанието.

Събитието беше открито с четене на айети от Коран-и Керим от Синан Мустафа, който спечели и надпреварата.Районният мюфтия на Русе Юджел Хюсню приветства всички присъстващи и подчерта важността на летните Коран курсове. Той благодари на децата, техните родители, преподавателите, домакините и всички, допринесли за това добро дело. В словото си Амир Фелети предаде поздравите на главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи. „България има нужда от активна мюсюлманска младеж, която да работи за просперитета на цялата страна, продължавайки по пътя си, без да забрави корените и традициите си“, заяви Фелети. В края на състезанието всички участници получиха награди, осигурени от Главното Мюфтийство и Районно мюфтийство – Русе. Наградният фонд за първенците включваше и финансови средства, таблет и други електронни устройства.

Районно мюфтийство – Русе изказва благодарност на всички, допринесли този делничен ден да бъде празник за всички! Аллах да ни отреди здраве, берекет и благоденствие!

Нека и за напред тези наши прекрасни деца да бъдат в полза на нашата страна България и на мюсюлманската общност!

Millî dini bilgiler yarışmasında Rusçuk bölge müftülüğünü Slivitsa – Kayalı mahallesi Sinan Mustafa temsil edecektir.

Rusçuk bölge müftülüğü kendi bünyesinde ki yaz Kur’an kursları ile Slivo pole camisinde bölgesel yaz Kur’an kursları yarışması düzenlemiş oldu. Yarışmaya 13 yerleşim yerinden katılım oldu. Millî dini bilgiler yarışmasında Rusçuk bölge müftülüğünü Slivitsa – Kayalı mahallesi Sinan Mustafa temsil edecektir. Allah tüm emeği geçenlerden razı olsun.

Сподели: