СИН КАРС Индъстри сключи договор за продажба на два нови електромобила L CITY в Холандия

„Син Карс Индъстри“ се стреми към производството на близо 100 хил. автомобила годишно към 2030 година

„Син Карс Индъстри“ стана най-печелившата компания днес на Българската фондова борса (БФБ), като акциите ѝ поскъпнаха с 6,36%. Следва „Ейч Ар Кепитъл“ с 5,04% ръст на пазарната оценка и „М+С Хидравлик“.

От „Син Карс Индъстри“ обявиха днес, че за следващата година има заявка за производството на 400 автомобила от модела L CITY за нидерландския пазар. Компанията започва и разработването на следващите модели, като първият ще е L CITY куриер (до 3,5 т), следван от закрит и открит пътнически модел.

За да бъде запълнена предлаганата гама с най-малките лекотоварни автомобили (до 2000 кг. общо тегло), е договорено ползването на съществуваща платформа с електрическо задвижване, разработена от наложен европейски автомобилен производител, допълва дружеството. Върху готовата платформа ще бъдат вградени вече създадените от „Син Карс“ системи, купе и компоненти.

Това ще позволи да бъде увеличен многократно капацитетът на производството, като към 2030 г. целта е да се доставят 100 автомобила на производствена смяна – или около 100 хил. броя автомобила на годишна база. При изпълнение на поставените цели приходите ще надхвърлят 5 млрд. евро на година.

Сподели: