Син, теглил неправомерно пенсия на майка си, осъден по споразумение

След одобрено от съда споразумение с Районна прокуратура – Бяла, осъдиха син, близо три години теглил неправомерно пенсия на майка си.

А. Д. се призна за виновен за това, че за периода месец юни 2015 г. – месец февруари 2018 г., в гр.Бяла, обл. Русе, в условията на продължавано престъпление – на тридесет и три пъти, с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал заблуждение у служители на „Български пощи“ ЕАД заблуждение, че получава личната пенсията за осигурителен стаж и възраст и добавки на майка си от нейно име, поради влошено здравословно състояние и невъзможност да се придвижва, като с това причинил имотна вреда на НОИ в размер на 7 402,68 лв. Престъпление по чл. 209, вр.чл.26 от НК. /в период от близо три години, обвиняемия е укривал смъртта на майка си и всеки месец въвеждайки в заблуждение служителя от „Български пощи“ ЕАД е вземал личната й пенсия. В Окръжна прокуратура – Русе се води досъдебно производство за установяване причините за смъртта на жената, която към месец май 2015 г. е била на 79 години /

Причинените имуществени вреди от престъплението са възстановени. Наложено му е наказание една година лишаване от свобода, което на основание чл.66 ал.1 от НК е отложено с изпитателен срок от три години. Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Сподели:

Още новини от деня