СК “Академик” – Русе в партньорство с ПК „Дервент“ – Велико Търново, ПК „Змеева дупка“ – Трявна и СТПД „Академик“ - Русе имат амбицията да създаде база за пещерняците от Северна България

СК “Академик” – Русе в партньорство с ПК „Дервент“ – Велико Търново, ПК „Змеева дупка“ – Трявна и СТПД „Академик“ – Русе имат амбицията да създаде база за пещерняците от Северна България

Време за прочитане: < 1 мин.

Екипът на СК “Академик” – Русе с подкрепата на „Обучителната практика, част от Програма „Социални иноватори“ в България, се реализира в рамките на проект „Социални иноватори“, финансиран от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Фонда за младежка заетост на Европейското икономическо пространство (ЕИП) и Норвежкия финансов механизъм“ и в партньорство с ПК „Дервент“ – Велико Търново, ПК „Змеева дупка“ – Трявна и СТПД „Академик“ – Русе имат амбицията да създаде база за пещерняците от Северна България, за подобряване на възможността им да развиват и да изследват пещерите в района.

За да постигнем това, ще работим заедно в следните насоки:

1. Здраве сред природата – ще помогнем на деца и младежи в усвояване на екологични и спортни навици.

2. Подпомагане на самообучението – ще работим с квалифицирани лектори и ще организираме курсoве с цел увеличаване на квалификацията на децата, младежи и пещерняците в клубовете.

Според скромните си възможности, започване подобряването на базата. Ще популяризираме идеята в социалните мрежи и сред всички представители на бизнеса, с които имаме контакти.

Искрено се надяваме да намерим съмишленици, и да увеличим мащаба на тази инициатива.

Молим всички доброволци които имат желание да помогнат в нашата кауза да заявят своето участие с „Going“ в събитието.

Сподели:

Още новини от деня