далян 2

СК Триатлон „Далян“ Русе се състезават отново на два фронта и отново жънат двойни победи

СК Триатлон „Далян“ Русе се състезават отново на два фронта и отново жънат двойни победи. На 28.07.2019 г. /неделя/ състезатели от спортен клуб „Триатлон-Далян“ се бориха на два фронта.

Първият бе отвореното Държавно първенство по триатлон на Република Сърбия. Състезанието се проведе на Власинското езеро. В надпреварата взеха участие и представители от Република Северна Македония, Хърватска, Гърция и България.

България се представи с 10 участници от различни клубове. От СК „Триатлон-Далян“ мериха сили – Ирен Юсменова /2008 г./, Преслав Кушев /2007 г./ и Мевсин Махмудова /2002 г./.

Ирен Юсменова пребори конкурентките си и завоюва шампионската титла при момичетата в две категории с дистанция /200 мплуване, 5 км. колоездене и 1 км. бягане/.

Преслав Кушев се състезава в голямата възрастова група с дистанция /400 м. плуване, 10 км. колоездене и 2 км. бягане/ и се класира четвърти.

Мевсин Махмудова се състезава с големите в полуолимпийска дистанция/750 м. плуване, 20 км. колоездене и 5 км. бягане/ и грабна бронза.

Състезанието премина с отлична организация и всички български участници показаха високо ниво на подготовка и представиха достойно българския клубен триатлон.

В същият ден в язовира до с. Шереметя, Велико Търново, се проведе Плувен маратон в памет на Добри Динев. В надплуването взеха участие настоящи и бивши състезатели на клуба: Пресияна Атанасова, Хари Назъров, Дарен Кирилов и Любим Кирилов. Всички те преплуваха дистанцията от 5 км.

Пресияна Атанасова и Дарен Кирилов финишираха заедно с време 1 ч. и 30 м. и заслужиха поздравленията на организаторите и публиката. Бяха удостоени с медали и награди. Любим Кирилов и Хари Назъров се представиха достойно, за което също бяха наградени. Браво на всички участници от треньорския екип на Спортен клуб Триатлон „Далян“ Русе.

Сподели:

Още новини от деня