Далян Русе триатлон басейн спортно училище

СК триатлон Далян ще продължи да ползва закрития басейн при Спортното училище при облекчени условия

Време за прочитане: 2 мин.

На редовно заседание на Общински съвет Русе днес стана ясно, че е намерено решение за ползване на закрит плувен басейн, намиращ се в Спортно училище „м-р Атанас Узунов“, от състезатели и членове на СК триатлон „Далян“ Русе.

Изказване по темата направи Пламен Рашев, Комисията по младежта и спорта към Община Русе. Той изказа благодарност на всички, които са помогнали за решаването на конфликта между спортното училище в град Русе и СК триатлон „Далян“. Основание за спора е начинът на ползване на плувния басейн, като потърпевши са над 100 млади спортисти, както от училището, така и от СК триатлон „Далян“. Напрежението между ръководството на Спортното училище и това на Спортния клуб ескалират през последните месеци.

Решаването на проблема, разискван и в Комисията по младежта и спорта, на този етап обезмисля  създаването на временна комисия.

В началото на седмицата г-жа Росица Георгиева, началник на Регионалното управление на образованието в Русе, с помощта на Министерството за младежта и спорта, намериха работещ вариант на договор между двете спорещи страни.

Още веднъж бе изказана благодарност към управителя на СК г-жа Меглена Ангелова и временно изпълняващия директор на СУ г-н Ковачев за адекватното поведение в случая. Това един случай, при който усилията на целият Общински съвет, комисия и общински кмет успяха да разрешат такъв важен въпрос. Този договор е пример за съвместна дейност и за в бъдеще, заключи г-н Рашев.

Г-жа Росица Георгиева, от своя страна, благодари персонално на кмета г-н Стоилов за намиране на решение. При разговорите си в Министерството на младежта и спорта /ММС/ с главния секретар г-н Асен Марков, г-н Стоилов подкрепя г-жа Георгиева във вземането на едно разумно решение. В случая ситуацията е деликатна, тъй като училището е получило безвъзмездно управление на собственост, която е общинска. В същото време, за да могат децата да спортуват и да мислим за тях като граждани на град Русе се намери вариант за договор, който ММС подготвя за съвместно ползване или съвместна дейност. Според него СК по триатлон „Далян“ ще си заплаща консумативите, за да не бъде бюджетът на СУ ощетен.

Г-жа Георгиева изрази надежда, че до края на тази седмица г-н Ковачев ще получи предложение за договор и след като нещата бъдат коментирани, той ще бъде двустранно подписан.

Думата взе и кметът на град Русе г-н Пламен Стоилов. Той заяви, че основна заслуга за решаването на този проблем е на г-жа Р. Георгиева. Той благодари и на Иво Пазарджиев, г-н Бедрос Пехливанян и всички други общински съветници, които имаха нагласата да се разреши този проблем.

Кметът помоли за разбиране от страна на управителя на СК триатлон „Далян“, защото днес е постъпила жалба от пет спортни клуба, работещи на територията на спортното училище, като в нея става въпрос за невъзможността да ползват басейна поради прекомерната наситеност на дневната експлоатационна програма от СК „Далян“. Кметът призова проблема да остане в миналото и децата на град Русе да могат да се учат плуват.

Сподели:

Още новини от деня