кпп

След Гергьовден се очаква да отпаднат полицейските КПП – та между областните градове

Преди минути министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Националния оперативен щаб обявиха няколко важни промени, които касаят мерките в условията на извънредното положение в страната.

📌Разрешава се дейността на авто инструкторите, които се занимават с обучението на лица за управление на моторни превозни средства.

📌Ще бъде разрешен индивидуалния спорт, но не и професионалните спортни състезания. По този начин ще се осигури възможност на гражданите да спортуват при стриктно спазване на указанията за социална дистанция.

📌Предстои да се отворят и плувните басейни, но техните собственици ще бъдат задължени да осигурят всички необходими условия за дезинфекция.

📌В процес на изготвяне са правила, с които да бъде разрешена дейността на заведенията, но само на такива с открити тераси, на които могат да се спазват противоепидемичните мерки.

📌Обсъжда се от страна на юристите възможността да отпадне извънредното положение в страната, но предприетите здравни и социални мерки да останат в действие в рамките на другите закони или в самостоятелен такъв.

📌След Гергьовден се очаква да отпаднат полицейските КПП – та между областните градове, като при необходимост ще бъдат налагани подобни ограничения на махали или населени места, в които има огнища на зараза по преценка на Националния оперативен щаб.

Бъдете здрави и се пазете! Нека бъдем отговорни към себе си и към тези които обичаме!

Сподели:

Още новини от деня