зима 2024

След падналия снощи сняг: Пътната обстановка в община Русе е спокойна, входно – изходните точки на Русе са временно затворени поради опесъчаване

След предупрежденията за валежи от сняг през изминалата нощ, обстановката в Русенско остава спокойна. 4-те фирми, които обслужват пътната мрежа в община Русе, са работили през нощта, като в момента продължава разчистването на главни и второстепенни пътища.

Входно – изходните точки на Русе са временно затворени поради опесъчаване от фирма „Пътинжинеринг“. След приключване на разчистването движението ще бъде възстановено.

С 6 комбинирани машини се е включила фирма „Нелсен“, която поддържа пътищата в града. Те минават с третиращ препарат против заледяване, като за второстепенните улици се грижат два малки трактора. От фирмата са осигурили и служители, които ръчно третират падналия сняг. С две малки машини с гребла се почистват и малките улици в кварталите.

Общинското предприятие „Паркстрой“ също се е включило през нощта в разчистването на Централна градска част, като за района на двата парка и кея са осигурени два снегорина. При необходимост в снегопочистването ще се включи още една машина.

Фирма „Берус“ е започнала да разчиства малките населени места в общината през нощта. За момента 6 машини опесъчават пътната мрежа, като пътните артерии са почистени и напълно проходими.

През следващите дни обстановката в района ще се задържи с отрицателни температури в сутрешните часове. Очаква се валежите да спрат до полунощ днес. От НИМХ – Русе предупреждават за опасност от заледяване.

Община Русе призовава гражданите да предприемат пътувания само при крайна необходимост. Водачите на МПС да карат с повишено внимание и със съобразена скорост, спазвайки необходимата дистанция и оборудвани за зимни условия.

Сподели: