съдебна палата русе

След споразумение с Окръжна прокуратура – Русе двама са осъдени за държане и разпространение на наркотици

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Окръжна прокуратура – Русе двама са осъдени за държане и разпространение на наркотици.

Обвиняемите се признаха за виновни за това, че в периода от май 2018 г. до 10.06.2018 г. в гр. Русе, Н. С. и М.В. /като непълнолетен, но след като разбирал свойството и значението на извършеното и могъл да ръководи постъпките си/, при условията на продължавано престъпление – на пет пъти в съучастие като извършители придобили от неустановено лице и държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества: амфетамин – девет броя бучки с общо тегло 201,15 грама, на стойност 6 034,50 лева; метилендиоксиметамфетамин (MDMA) – 20 броя таблетки (оранжеви на цвят с щампа на лъв или Porshe – с общо тегло 7,34 грама, на стойност 294 лева; марихуана – с тегло 1,7847 грама, на стойност 10,71 лева. Двамата се признаха за виновни и за това, че са разпространили, чрез продажба на две лица марихуана и амфетамин. На А.А.- марихуана с тегло 0,3903 гр. на стойност 2,34 лева и амфетамин с тегло от 0,47 гр. грама на стойност 14,10 лева и на С.Н. – марихуана с тегло 1,3944 гр. на стойност 8,37 лева. Престъплението по чл. 354а, вр. чл. 63, вр. чл. 26, вр. чл. 20 от НК.

За извършеното деяние М. В. е осъден на две години и шест месеца „лишаване от свобода”, чието изтърпяване е отложено с изпитателен срок от три години.

На Н. С. е определено наказание от една година и единадесет месеца „лишаване от свобода”, чието изтърпяване е отложено с изпитателен срок то три години.

Възпитателната работа в изпитателния срок по чл. 66, ал. 1 от НК, по отношение на двамата се възлага на полицейски инспектор при съответното РУ на МВР по местоживеене на лицата. През периода на определения изпитателен срок е наложена и пробационна мярка „задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от две години, при периодичност от два пъти седмично.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Сподели:

Още новини от деня