След споразумение с Окръжна прокуратура – Русе украинец е осъден за контрабанда на стоки

Съдът одобри постигнатото споразумение с Окръжна прокуратура – Русе, с което 53-годишен украински гражданин е осъден за контрабанда на стоки.

Васил В. се призна за виновен за това, че на 27.10.2017г. на ГКПП “Лесово” и на 27.10.2017г. на ГКПП “Дунав мост” – гр. Русе, в условията на продължавано престъпление – на два пъти пренесъл през границата на страната – ГКПП “Лесово” и през границата на страната – ГКПП “Дунав мост” – трасе «Изход», без знанието и разрешението на митниците, стоки за търговски цели в големи размери – 1883 броя текстилни изделия – панталони, поли, пуловери и рокли и 64 броя тестери на тоалетни води, всичко на обща стойност 63 412 лева. Престъпление по чл.242, вр.чл.26 от НК.

За това деяние на украинският гражданин е наложено наказание две години лишаване от свобода, изтърпяването на което на основание чл. 66 от НК е отложено с четири години изпитателен срок.

На основание чл.242 ал.7 от НК предметът на престъплението – 1883 броя текстилни изделия и превозното средство, послужило за превозване и пренасяне на стоките, предмет на контрабандата – лек автомобил „Мерцедес Бенц“ се отнемат в полза на държавата.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Сподели: