Служители на ОД на МВР – Русе отличени на годишните награди на Спортната асоциация на МВР за 2023 г.

Благодаря на всички над 2500 служители на МВР и спортните клубове, които постигнаха резултати, достойни за уважение, каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по време на церемонията за връчване на годишните награди на Спортната асоциация на МВР за 2023 г., която се проведе в сградата на ведомството.

Призът за спортист на годината получи Иван Хърков  – младши инспектор в РУ Панагюрище към ОДМВР Пазарджик, който се класира на 1-во място на Световното първенство по самбо.

По време на събитието стана известно, че през 2023 г. са проведени 24 републикански първенства и турнири с участие на над 2000 служители на МВР. През тази година министерството ще бъде домакин на европейско първенство по джудо, което се провежда под егидата на европейския полицейски спортен съюз и на което се очакват над 150 състезатели от над 20 държави.

Наградите бяха връчени от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, заместник- министър Кирил Ценкин, главен комисар Атанас Илков, директор на ГД „Национална полиция“ , главен комисар Антон Златанов, директор на ГД „Гранична полиция.

В категория Колективни спортове – Регионални клубове о отличен отборът по ПЛЗ на ОДМВР Русе, в състав: Станислав Георгиев – младши  автоконтрольор ПП и Теодор Иванов – разузнавач сектор КП – 2 РУ ОДМВР Русе – републикански шампиони по ПЛЗ за 2023 г.

В категория Треньори със съществен принос за дейността на Спортна асоциация – МВР е отличен Станислав Станчев –тактически инспектор сектор СТД в ОДМВР Русе – треньор на отбора по ПЛЗ на ОДМВР Русе – републикански шампион за 2023 г.

Сподели: