Служители на РУ – Две могили проведоха занятие по безопасност на движението в детска градина "Св. Св. Кирил и Методий" - Две могили

Служители на РУ – Две могили проведоха занятие по безопасност на движението в детска градина „Св. Св. Кирил и Методий“ – Две могили

Служители на РУ – Две могили днес гостуваха в детска градина „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Две могили и проведоха занятие по безопасност на движението с децата от IV група „Мечо Пух“ и III група „Дъга“.  В срещата участваха Диана Шаханова, инспектор „Детска педагогическа стая“ и младши полицейски инспектор Самуил Стефанов.

По време на заниманията полицейските служители припомниха на децата нагледно основните правила за движение по улиците и им разказаха какво означава да си отговорен участник в това движение – като пешеходци, като водачи на велосипеди, тротинетки, ролери, както и като пътници в превозните средства, а също им обясниха и значението на пътните знаци и светофарната уредба.

Униформените гости разказаха още с какво точно се занимават полицаите и защо е важна тази професия за обществото. Любознателните малчугани научиха кои са основните атрибути, с които служителите на реда изпълняват ежедневно своите задължения, как да различават полицейската униформа и отличителните им знаци, а от своя страна те споделиха мнението си за това какви качества трябва да притежават полицаите, като смелост, честност, бързина, точност.

В занятието се засегна и темата за другите професии, които участват при оказване на помощ, след възникване на пътни инциденти – като пожарникарите и медиците от спешна помощ.

Сподели: