„Сляпа среща с книга“ – проект на Младежите от „Интеракт клуб Русе“ 

Всички са чували и слушали за среща на сляпо. Но дали сте чували за среща с книга на сляпо? Чудите се какво означава това? Сляпа среща с книга може да установите на 16-и март от 10:00 до 16:00 в Регионална библиотека “Любен Каравелов”-Русе. Вие само трябва да донесете книга, която ви е впечатлила и искате да предадете емоциите, които сте приживяли с нея на някого друг. В библиотеката ще има материали, с които да опаковате книгата и да напишете кратко резюме или да нарисувате нещо. В замяна може да вземете друга такава книга от друг ентусиазиран читател. Ако искате повече хора да се докоснат до магията на вашата книга, не покривайте книгата, а я дарете на библиотеката. Така не само ще и дадете нов живот, но и ще накарате десетки други хора да се влюбят в нея.

“Сляпа среща с книга” е проект на “Интеракт клуб” Русе, който се осъществява със съдействието на Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе.

Интеракт е младежката програма на Ротари – най-голямата в света хуманитарна организация, която с действията си подкрепя мира, международното разбирателство и приятелството по света, по-доброто образование и здравеопазване, спазването на високи етични норми в бизнеса и професията, признаване значимостта на всяко полезно занятие.

В Интеракт членуват младежи на възраст от 12 до 18 години, изявени в различни области на науката, изкуството, културата, притежаващи лидерски потенциал и желаещи да отдадат времето, усилията и уменията си на другите, за да направят обществото, в което живеят едно по-добро и прекрасно място.

„Сляпа среща с книга“ е един от начините, чрез по-добро ниво на образование, младите хора да направят Русе по-добро място.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"