баня умивалник мивка

Смесители за баня – полезна информация

От няколко години има голямо разнообразие на смесители за баня

Те са различни като конструкция, дизайн, метод на монтаж. По-евтините модели са с  бързо появяващи се дефекти, затова е по-добре да се инвестира в по-скъп модел. Избраният смесител трябва задължително да е в хармония със стила, който е избран в банята.

В статията ще прочетете за видовете смесители за баня,  както  и за някои проблеми, които могат да възникнат при тяхната експлоатация в апартамента. Много хора не могат да се ориентират какъв модел им е нужен и се ръководят само от ценовия клас, което е напълно грешно.

В магазините могат да се намерят двойни, единични, с термостат, безконтактни или сензорни смесители.

  • Двойни смесители за баня са обикновените кранове, те са с две кранчета, от които тече  топла или студена вода. При тях обикновено се поврежда уплътнението, защото се износва доста бързо и изисква подмяна. поскъпите модели са с керамичен патрон. Тези двойните смесители са доста търсени не само заради цената им, но и защото са подходящи за бани в класически стил или в стил кънтри.
  • Единичните смесители за бани са от един лост, понякога той е в различен дизайн. възможно е да се върти в двете страни, настрани, както и нагоре, и надолу, което го прави много функционален и много икономичен. В магазините има такива модели с опция вграден икономичен режим.
  • По-скъпи, но качествени са смесителите с термостат, които пускат вода само при температура, зададена предварително.
  • Има и безконтактни смесители – слагат се ръцете под тях и водата започва да тече. Истинско удоволствои и икономия на вода, разбира се.

Какви проблеми могат да имат тези устройства:

  • Грешка при монтажа
  • Течове или отделяне на капки вода
  • Прекалено ниско налягане на водата
  • Натрупване на котлен камък

Бъдете прецизни, ако правите оборудване на банята си. Вземете първо решение за дизайна в това помещение. Смесителят трябва да бъде неразделна част от интериорното решение.  Освен цената е важно да се вземе предвид как функционира устройството. Съвет: Преди покупка е хубаво да се направи проучване на характеристиките на различни модели и коментарите за тях във форумите в Интернет. Изберете си смесител за вашата баня само с доказано качество и добра гаранция. така ще се предпазите от чести ремонти и неприятни инциденти.

Сподели: