СНЦ „Дунавско сияние“ обяви онлайн конкурс за рисунка „Приказният свят на природата“ 2021

Време за прочитане: 2 мин.

РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ В ОНЛАЙН ЕКОАРТ КОНКУРС ЗА РИСУНКА “ПРИКАЗНИЯТ СВЯТ НА ПРИРОДАТА – 2021”

Конкурсът е второ поредно издание, като миналата година, в него се включиха над 300 участника от България, Румъния и Република Молдова.

Онлайн конкурсът „Приказният свят на природата – 2021“ е основното ЕкоАрт предизвикателство от поредицата инициативи, включени в големия проект на СНЦ „Дунавско сияние“ – ЛендАрт Творителница „Приказният свят на природата-2021“. Неговото начало е – 3 юни, а финала – 1 юли.

Основната цел на конкурса е : чрез средствата на изобразителното изкуство да се провокира креативност и лична позиция към опазване на околната среда.

В него могат да участват ученици от 1-ви до 12-ти клас. Класирането ще се извърши в три възрастови групи:

– Ученици от 1-ви до 4-ти клас;

– Ученици от 5-ти до 7 –ми клас;

– Ученици от 8-ми до 12-ти клас.

Няма ограничение в изполваната художествена техника. Участва се само с една рисунка, която трябва да бъде сканирана или заснета с фотоапарат/телефон и да бъде изпратена като прикачен файл във формат / JPG / на e-mail: ekg35@abv.bg или като лично съобщение на официалната фейсбук страница на Сдружение “Дунавско сияние”: https://www.facebook.com/Сдружение-Дунавско-сияние-808747772607223/.

Оценяването на творбите ще бъде онлайн от специализирано тричлено жури. Допълнителни “бонус точки” ще бъдат присъждани на тези рисунки, които са съпроводени с кратък текст-мото, изразяващо личното отношение на художника към опазването на околната среда.

Класираните на първите три места участници от всяка една възрастова група ще получат награди и право да участват в голямата реална изложба през месец септември. В нея ще могат да участват и следващите тридесет творби от всяка възрастова група.

Всички фото-рисунки ще бъдат събрани и съхранявани в специална книга – Книгата на живота.

Рисунката трябва да бъде придружена със следната информация: трите имена на участника, държава, град, училище, клас и телефон или e-mail за връзка.

Начало на конкурса – 3 юни 2021 г. Краен срок за предаване на рисунките – 1 юли 2021 г./включително/.

Резултатите ще бъдат обявени на 8 юли – в страницата на Сдружението.

Организаторите си запазват правото да използват участвалите в конкурса творби за екологични каузи, като задължително посочват автора.

Проектът се финансира по Програма „Култура“ на Община Русе.

Сподели:

Още новини от деня