СНЦ "Дунавско сияние" организира първата Валентино - творителница в Дом за стари хора „Възраждане“

СНЦ „Дунавско сияние“ организира първата Валентино – творителница в Дом за стари хора „Възраждане“

С много усмивки, емоционални спомени и усещане за топлота и …още нещо премина първата Валентино – творителница в Дом за стари хора „Възраждане“. Хората от „златната възраст“ направиха арт картички и отправиха своите послания за предстоящия празник на влюбените – 14 февруари, за да покажат , че за любовта няма възраст и, че тя винаги е еднакво силна и прекрасна…

Работилничките за Валентинки са инициирани от СНЦ „Дунавско сияние“ и са част от провежданите за щести път поредица от инициативи под наслов „Да разцъфне Дървото на влюбените в Русе“. За празника на Св. Валентин предстои, своите вълшебни картички за любовта и приятелството, да сътворят възпитаниците на КСУДС – Русе и Дворецът на децата.

Кулминацията на творческата инициатива, ще завърши на 14 февруари със станалата вече градска традиция – „разцъфване“ на символното Дърво пред Доходното здание. То ще бъде украсено с направените от всички нас Валентинки. Освен това своето майсторско свидетелство ще получат най-сръчните във Валентино-Творителниците, както и призьорите от конкурса за най-креативно послание за любовта и приятелството.

Напомняме, че конкурсът приключва на 09.02.2024 /Петък/ и в него няма възрастово ограничение. Влюбените картички се събират в магазина за артистични и ръчно изработени подаръци „АУРЕА АРТИС“ с адрес: ул. „Асен Златаров“ №11 .

Тази година наши партньори са и креативните доброволци от Център „Шарени лица“Фондация „Шарени лица“ с председател Иво Минчев.

Ако желаете да се включите в инициативите и се нуждаете от повече информация, моля потърсете сдружението на тел: 088 428 6411 –Марияна Георгиева, СНЦ “Дунавско сияние”

Сподели: