СНЦ „Дунавско сияние“ отново събира индивидуални творци и сдружения с благотворителна цел

СНЦ „Дунавско сияние“ отново събира индивидуални творци и сдружения с благотворителна цел

От 11 до 17 декември  на своето традиционно участие в русенския Коледен базар в благотворителен Павилион № 26 СНЦ „Дунавско сияние“ отново събира индивидуални творци и сдружения. Тази година почитателите на handmade изкуството  ще могат да се насладят на коледни играчки и сувенири, сътворени както от утвърдени майстори, като: Росица Копчева – майстор на плъстене; Румен Нейков – майстор на кожени изделия; Валентина Цветанова – майстор на художествена керамика и Росица Дачева от Арт ателие за бродерия „Дениса“, така и много любители на ръчното приложно творчество. Радостни сме, че за пореден път красиви   сувенири са изработили нашите малки „калфи“ – учениците :Кристиян Рекинов, Ивайла Узунова и Дамян Георгиев. Авторско представяне на своите нови плюшени вълшебства ще направи и Марияна Георгиева – дизайнер на Работилничка „Играчки закачки“ към Сдружение „Дунавско сияние“.

За създаване на подобаващото коледно настроение сериозна подкрепа  получихма от  креативните  майки на Сдружение „Родители на деца и възрастни с аутизъм“, които изработиха уникални коледни изненади  – шишаркови и жълъдови късметчета, даряващи усмивка на притежателите им, както и от майстор на крафт картички Ани Илиева от Дом за стари хора „Възраждане“.

С оригинални арт изделия се представят и творци от Социално предприятие „Направено с любов“ – гр. Перник, традиционен партньор на СНЦ „Дунавско сияние“.

Част от набраните средства по време на Коледния базар ще бъдат използвани за нашата основна кауза за 2024 г. – подпомагане творческото развитие на Алсу Пейчева /дете с аутизъм/ и реализиране на нейната  Втора изложба през месец август в приказния Златен парк – гр. Луковит.

Нека пазаруваме с КАУЗА..

Сподели: