СНЦ „Дунавско сияние“ отново ще е част от традиционния Римски пазар

СНЦ „Дунавско сияние“ отново ще е част от традиционния Римски пазар

СНЦ „Дунавско сияние“ отново ще е част от традиционния Римски пазар, който ще се проведе на 17 септември в крепостта „Сексагинта Приста“. Около древните руини, между смели легионери и красиви римлянки, ще бъде разположена и нашата шатра, в която ще се предлагат уникалните играчки на Марияна Георгиева – дизайнер на Сдружението и ръчно изработените чанти на майстор Мария Терзииванова.

Тази година сме подготвили изненада за русенските почитатели на handmade изкуството – ще представим арт изделията на Социално предприятие „Направено с любов“ – гр. Перник с инициатор Анелия Кирилова. Нейният магазин „Направено с любов“ е може би единствения в страната, който с много любов е приютил произведения, направени от хора със специфични потребности или на майки на деца с увреждания. Надяваме се, че с нейна помощ и подкрепата на Община Русе ще отворим и в нашия град подобен „Магазин за надежда“.

Освен това, в началото на новата учебна година, нашето участие в Римския пазар, отново ще е обвързано с друга наша социална кауза „Жълтица за шестица“, чрез която се насърчава успеха на ученици от социално слаби семейства, настанени в ЦНСТ.

Сподели: