СНЦ “Дунавско сияние” отправя арт предизвикателство към учениците

СНЦ “Дунавско сияние” отправя арт предизвикателство към учениците

СНЦ “Дунавско сияние” отправя арт предизвикателство към учениците

Във времето на дистанционно и онлайн обучение СНЦ “Дунавско сияние” отправя арт предизвикателство към учениците, като организира онлайн екоконкурс за рисунка на тема “Приказният свят на природата”, посветен на Световния ден на околната среда – 5 юни.

Основната цел на конкурса е : чрез средствата на изобразителното изкуство да се провокира креативност и лична позиция към опазване на околната среда. Арт надпреварата е част от поредицата екоинициативи “Бъди активен –спаси живот”.

В конкурса  могат да участват ученици от 1-ви до 12-ти клас.  Класирането ще се извърши в три възрастови групи:

  • Ученици от 1-ви до 4-ти клас;
    • Ученици от 5-ти до 7 –ми клас;
    • Ученици от 8-ми до 12-ти клас.

Няма ограничение в изполваната художествена техника. Участва се само с една рисунка, която трябва да бъде сканирана или заснета с фотоапарат/телефон и да бъде изпратена като прикачен файл във формат / JPG / на  e-mail: ekg35@abv.bg или като лично съобщение на официалната фейсбук страница на Сдружение “Дунавско сияние”: https://www.facebook.com/Сдружение-Дунавско-сияние-808747772607223/.  Оценяването на творбите ще бъде онлайн от специализирано жури. Допълнителни “бонус точки” ще бъдат присъждани на тези рисунки, които са съпроводени с кратък текст-мото, който да изразява личното отношение на художника към опазването на околната среда. Рисунката трябва  да бъде придружена със следната информация: трите имена на участника, точен адрес, клас и училище, телефон или e-mail за връзка. Начало на конкурса – 4 май 2020 г. Краен срок за предаване на рисунките – 1 юни 2020  г./включително/.

Резултатите ще бъдат обявени на 5 юни – Световния ден на околната среда в страницата на Сдружението.  Класираните   на първите три места участници от всяка една възрастова група ще получат награди и грамота, а победителите в отделните категории – специален плакет на СНЦ “Дунавско сияние”. Организаторите си запазват правото да използват участвалите в конкурса творби за екологични каузи, като задължително посочват автора.

Сподели:

Още новини от деня