Солистка на вокални формации „Приста войс“ с най - високо отличие на фестивал в Узбекистан

Солистка на вокални формации „Приста войс“ с най – високо отличие на фестивал в Узбекистан

В началото на месец май в Ташкент, Узбекистан, се проведе VII международен конкурс „Роза Востока“ /„Розата на Изтока“/. 11-годишната солистка на Вокалните формации „Приста войс“ Дария Стефанова, с вокален педагог Доротея Бальовска, е първото дете от България участвало на живо в конкурса и спечелило най-голямото отличие – Гран При. Наградата е една за целия конкурс и се връчва за изключително представяне.

Дария, която никой не познава в тази далечна страна, е впечатлила 10-членно жури, съставено от вокални педагози, поп изпълнители, композитори, и е получила максимален брой точки – по 100 за всяко свое изпълнение. Песните, които е изпълнила са „Родина“ – песен на Лили Иванова, и „Memory“ – песен от мюзикъла „Котките“. Нейното представяне и певчески качества впечатляват композиторът Ибогим Жиянов – автор на много хитове и поп изпълнител, който е решил да напише песен специално за Дария.

Ръководителят Доротея Бальовска, Дария Стефанова и Вокални формации „Приста“ изказват специални благодарности за подкрепата на Николай Текелиев, представител на много конкурси в чужбина.

Сподели: