Солистка на Националната опера в Букурещ ще участва в оперния галаконцерт на 19 юли и в "Кармен" на 22 юли в летния фестивал "Опера под звездите"

Солистка на Националната опера в Букурещ ще участва в оперния галаконцерт на 19 юли и в „Кармен“ на 22 юли в летния фестивал „Опера под звездите“

Солистката на Националната опера в Букурещ ще участва в оперния галаконцерт на 19 юли и в „Кармен“ на 22 юли в летния фестивал „Опера под звездите“!

Флорентина Соаре е възпитаничка на Музикалното училище в Браила и е завършила Националния университет за музикални изкуства в Букурещ в класа на Клаудия Кодреану. Специализирала е в майсторските класове на Мирела Френи и Еужениа Молдовеану, както и в Залцбург със сопраното Леонтина Вадува и мецосопраните Елизабет Корнелиус Лунд и Роксандра Донозе.

Носителка е на множество награди от престижни певчески конкурси, сред които са Първа награда от конкурса „Витторио Терранова“ в Токио (2019) и на конкурса за оперни певци „Феручо Талиавини“, Австрия (2019), както и на Специалната награда на името на Елена Образцова на същия конкурс.

Репертоарът на мецосопраното включва голям брой роли от предкласичния и класическия репертоар, а от епохата на Романтизма всред ролите изпъкват Розина („Севилският бръснар“), Фенена („Набуко“) и Емилия („Отело“), Сантуца („Селска чест“), Сузуки („Мадам Бътерфлай“) и Княз Орловски („Прилепът“). Ролята на Кармен е една от знаковите роли на певицата, с която успешно е представяла своето певческо и актьорско майсторство на сцените на Националната опера в Букурещ и в гастроли в продукции на други национални и европейски оперни театри.

Florentina Soare Mezzosoprano

Сподели: