Солистът на Русенската опера Борис Луков: Радамес е кулминацията в развитието и репертоара на всеки тенор!

Солистът на Русенската опера Борис Луков: Радамес е кулминацията в развитието и репертоара на всеки тенор!

„Радамес е кулминацията в развитието и репертоара на всеки тенор! Това е една от най-емблематичните и мащабни роли за най-високия мъжки певчески глас в оперното изкуство! Мечтаех за нея цели 15 години! Образът на моя герой е изграден върху изконни морални ценности – честта, достойнството, смелостта и любовта!

Любовта към родината и към неговата Аида. В крайна сметка, както се получава винаги, той принася в жертва всичко в името на любовта и заплаща с позор и смърт предателството към Египет… Двамата с Аида умират погребани заедно и така завършва любовта им!

Катаклизмите са основен похват в оперната литература и „Аида“ не прави изключение.

Благодарение на Русенската опера, която ми даде възможност да се развивам и да дебютирам в най-сериозните оперни заглавия, стигам до връхната точка в кариерата на всеки тенор, а именно ролята на Радамес!

Каня почитателите на вечното изкуство на 4 юли, вторник, от 20.30 часа на площада пред Държавна опера – Русе!

С невероятния екип от солисти, хор, оркестър, диригент, режисьор и технически служби, се надяваме да ви пренесем от Дунавската равнина поне за няколко часа в атмосферата на вечнозелените брегове около река Нил!“, сподели солистът на Русенската опера Борис Луков в навечерието на дебюта си като Радамес в операта „Аида“ на Верди.

„АИДА“ – 4 юли, 20.30 часа на площада пред Държавна опера – Русе!

Билети на каса Опера и на www.ruseopera.com

Сподели: