Таня Лазарова сопрано

Сопраното Таня Лазарова: Просто съм влюбена в тази опера и в ролята си!

В ролята на Севина от операта на Парашкев Хаджиев „Лето 893“, която ще бъде представена на фестивала „Сцена на вековете“ в старопрестолната ни столица тази година, публиката ще се наслади на изявеното сопрано Таня Лазарова, за която това ще бъде дебют!

Ето какво споделя тя преди спектакъла, който ще се играе на 29 юли, събота, от 21 часа на крепостта Царевец:

„За мен образът на Севина в операта „Лето 893“ на композитора Парашкев Хаджиев е дебют!

Щастлива съм отново да творя с прекрасните музиканти от Държавна опера-Русе!

С тях се чувствам комфортно и по-сигурна!

С нетърпение очаквам и репетиционния период, за да се запозная с режисьорските виждания и концепции на Пламен Бейков, както и интерпретацията на Маестро Владимир Бошнаков! В лицето на „Лето 893“ Парашкев Хаджиев е създал една гениална творба – опера-бижу, което би красило всеки оперен театър!

А самата Севина, това е сложна героиня, в която бушуват силни, разтърсващи чувства. Тази роля е трудна, защото изисква голям, стабилен диапазон на гласа! Тя е и много тембрална, богата на нюанси и изключителна лирика, героизъм и драматизъм. Технически е доста сложна и затова изисква пълна концентрация. Трудно е да говоря за продукция, в която участвам, особено в тази – няма как да съм обективна.

Просто съм влюбена в тази опера и в ролята си!

Някак докосва нещо много дълбоко в мен. Надявам се, че хората ще обикнат спектакъла така, както аз, и ще разберат и изпитат дълбочината му!”

Билети на https://www.eventim.bg/…/leto-893-veliko-trnovo…/event.html

Специален подарък за зрителите ще е аудио-визуалното шоу „Царевград Търнов-звук и светлина“, което ще бъде излъчено след края на спектакъла!

Очакваме ви!

Сподели: