Софийска филхармония гостува утре на МФ "Мартенски музикални дни"

Софийска филхармония и диригентът Георги Димитров представят произведения на Мусоргски и Прокофиев на „Мартенски музикални дни“ в Русе

Софийска филхармония с диригент Георги Димитров и солисти цигуларката Лия Петрова и басът Мартин Цонев ще изнесат концерт тази вечер в Русе. Събитието е част от програмата на международния фестивал „Мартенски музикални дни“, съобщи директорът на музикалния форум Ива Чавдарова. 

Програма на концерта включва произведения от Мусоргски и Прокофиев. „Обичам руската музика. Тази вечер ще има и изненада за публиката – ще свирим бис с Лия Петрова“, каза маестро Георги Димитров. 
Мартин Цонев каза, че за него е огромно щастие да се върне в родния си град и да участва на този фестивал, който е с голям заряд. „Радвам се, че ще свиря на фестивала. Работата с маестро Димитров и със Софийска филхармония е вдъхновяваща“, сподели Лия Петрова.

Международният фестивал „Мартенски музикални дни“ в Русе ще продължи до 2 април тази година. Музикалният форум предлага на публиката 27 събития, представени от седем оркестрови и 11 ансамблови програми, два оперни спектакъла и хоров концерт. 

Сподели: