Софтроник Крайова достави два нови локомотива на Булмаркет

Софтроник Крайова достави два нови локомотива на Булмаркет

Софтроник Крайова достави два локомотива на частната  компания Булмаркет, най-големият  български железопътен превозвач.

Softronic от Крайова, единствената фабрика за рами и електрически локомотиви в Източна Европа, контролирана от четирима румънски предприемачи, приключи миналата година с оборот от 60 милиона евро, а за тази година очаква да достигне 70 милиона евро въз основа на нови подписани договори, според служители на компанията.

„Годината започна добре, стъпихме на пазарите в България и Полша. Ще доставим два локомотива на частната товарна компания Булмаркет, най-големият частен железопътен превозвач на товари в България, и още два локомотива на Cargounit в Полша“, каза Раду Златиан, директор ,,Проучване и развитие на оператор Softronic.

Основана през 1991 г. в Крайова, Softronic има единствената фабрика, която произвежда рамки и електрически локомотиви в Източна Европа и в момента предлага на пазара електрически локомотиви в чужбина.

Оценяваме бизнеса на 50 милиона евро през 2022 г, коментира производителят.

„Имаме нови договори, тази година бизнесът ще се увеличи с 10 милиона евро. Тази година продаваме още два локомотива на DB Cargo, още два на шведите от Green Cargo и също на австрийците от LTE. Имаме изгледи да влезем и в Норвегия и Дания“, добави той.

Сподели: