Социалните служби в Русе наблюдават интензивно рисково семейство с 11 деца

Дирекция „Социално подпомагане“ в Русе наблюдава интензивно рисково семейство с 11 деца. Това съобщиха от дирекцията.
По този повод днес следобед се състоя и среща между всички институции, ангажирани със случая. Началникът на отдел „Закрила на детето“ Милена Неделчева обясни, че със семейството се работи от 2013 година. Тогава лекар подава сигнал, че две от децата – близнаци, били с анемия. Година по-късно при инцидент умира двугодишно дете, а през януари миналата година и бебе на 40 дни.
През последните месеци многодетното семейство живее в къща в Русе, но на 28 януари тази година в нея избухва пожар и то остава без дом. Мъжът работи в село Бъзън, а жителите и кметът на населеното място, след като разбират за инцидента, им предоставят безвъзмездно къща за зимата.
Неделчева заяви, че със семейството се работи постоянно и то получава подкрепа. Към момента единайсетте деца използват различни социални услуги. Най-малкото е на 2 години, а най-голямото – на 17 години, като всички посещават детска градина или училище.
По думите на Неделчева, откакто семейството живее в Бъзън се наблюдава ежедневно от социални работници.
Изпълняващият длъжността директор на регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в града Благомил Благоев обясни, че днес е установено, че има храна за всички деца, но хигиената е много лоша. По думите му ежедневните наблюдения ще продължат.

/Източник – БТА/

Сподели:

Още новини от деня