Спектакълът "Натюрморт със затлъстял племенник“ от Йон Сапдару е следващата премиера на ДТ "Сава Огнянов“

Спектакълът „Натюрморт със затлъстял племенник“ от Йон Сапдару е следващата премиера на ДТ „Сава Огнянов“ + ВИДЕО

Спектакълът „Натюрморт със затлъстял племенник“ от Йон Сапдару е следващата премиера на ДТ „Сава Огнянов“, която ще бъде показана тази неделя, 18 февруари, от 19:00 часа, на Голяма сцена в театъра.

Гост-звездите в постановката са актьорите Любо Нейков и Роберт Янакиев. Партнират им Дона Вълова, Ивайло Драганов и Милен Димитров. Режисьор е Боян Иванов, сценографията и костюмите са на Петър Митев, а композитор е Пламен Мирчев – Мирона.

В главната роля на племенника е актьорът Любо Нейков. „Много хора ще се припознаят в моя герой и в героинята на Дона. Тази невъзможна любов! За мен е важно, че само в театъра може да се случи такава лаборатория на емоциите.“, коментира Нейков.

Режисьорът Боян Иванов е с интересното режисьорско решение лелите на главния герой да се играят от мъже, а най-шареното присъствие на сцената е на Дона Вълова, в ролята на проститутката. „Да, това е една много емоционална пиеса. Разбира се, че е комедия, даже авторът е използвал комедията на ситуациите като ракетен носител, като външна опаковка, за да предаде едни много интересни и много сериозни теми.“, разказва режисьорът.

„Винаги съм се старал при подбора на текстове да не става въпрос само за едно и също нещо – да не е само комедия или само драма. Да е като живота – пъстро и различно. В спектакъла има една много интересна и забавна изненада, която няма как да издам преди премиерата.“, каза Боян Иванов.

Ключовата дума в заглавието е „натюрморт“ и той отваря интересен и любопитен обрат в действието. Факт е , че над 13 години тази пиеса се играе в театър „Одеон“ в Букурещ.

Роберт Янакиев сподели, че спектакълът няма да бъде само смях и забава. „Поне нашите търсения в никакъв случай не са само от забавната страна. За мен лично е доста интересна любовта на лелите към племенника си. Една такава любов може да те унищожи, може да те задуши, да те превърне в нещо друго.“, допълни Янакиев.

„За първи път да се почувствам и аз като истинска жена, сред толкова мъже на сцената – нямах никакви комплекси.“, коментира Дона Вълова и допълва „Доста е интересно да се играе с мъже, които се правят на жени и е забавно да ги гледаш как си представят, че се движат жените, примерно“.

Билетна каса на ДТ „Сава Огнянов“ ще работи в деня на премиерата – неделя с обичайното си работно време от 10:00 до 14:00 и от 14:30 до началото на спектакъла, тел 082/ 830 168.

Сподели: