Спектакъл по текстове на Булгаков, Чехов и Гогол в Театъра

Спектакъл по текстове на Булгаков, Чехов и Гогол в Театъра

Време за прочитане: < 1 мин.

Студентите от театър „Пирон“ към Русенски университет „Ангел Кънчев“ ще представят фантасмагоричната игра „Дяволиада“. Възпитаниците на актьора Венцислав Петков, който е дългогодишен ръководител на трупата към университета,правят опит да съчетаят различни автори от различни епохи – гениални по своята проницателност, в едно театрално представление. Спектакълът е реализиран с подкрепата на програма „Култура“ на Община Русе и ще се играе на 13, 19 и 20-ти юни, от 19:00 часа в Камерна зала „Слави Шкаров“ на Драматичен театър  „Сава Огнянов“.

Героите в този спектакъл винаги се хвърлят към надеждата, когато тя се появи, но се отказват, миг преди да я постигнат, защото не вярват, че заслужават да бъдат щастливи. Това е историята на „малкия“ човек, който не знае кога и къде по пътя си е изпуснал ключа към собственото си щастие.

Персонажите в „Дяволиада“ спорят яростно за достойнствата на мъжа и жената, опитват да измъкнат дребни облаги с хитрост и заместват истинските ценности с мними, забравяйки, че житейското време изтича, че човешката близост е по-ценна от техния инат, че копнежът за интимност, която им се изплъзва и криворазбраната гордост ги разболяват и буквално ги водят до припадъци.

Съвременното звучене на текста, несекващият хумор и заразителната игра на актьорите, създават представление с днешен пулс и ритъм. Младите актьори въздействат с хумора и умението си да коментират абсурдността на персонажите си, спецификата на образите, детайлите, острите сатирични и комедийни нюанси.

Сподели:

Още новини от деня