Спелео клуб „Академик“ организира игри и забавления за русенските деца

Спелео клуб „Академик“ организира игри и забавления за русенските деца

На 13 юли (четвъртък) от 16 ч. в Лапидариума на Регионалния исторически музей Спелео клуб „Академик“ организира игри на открито на тема „Учим чрез игрите – историята близо до нас“. Събитието е втората инициатива по проекта „Едно скаутско лято в Русе“, който се реализира с финансовата подкрепа на Фондация „Русе – град на свободния дух“. Инициативата е напълно безплатна и е насочено към деца на възраст между 7 и 15 години.

С много игри и забавления ще бъде представена скаутската идея на децата и техните родители. В Лапидариума на Историческия музей Спелео клуб „Академик“ осигурява атракция с въжен асансьор и слаклайн лента за балансиране. След инструктаж и обезопасяване желаещите деца ще могат да преминат предварително подготвените трасета.

С помощта на служители от Регионалния исторически музей децата ще се научат как се прави римско бижу, както и ще чуят много любопитни исторически факти. Организаторите от Спелео клуб „Академик“ ще запознаят присъстващите на събитието с дейностите и веруюто на скаутското движение.

Поканени са всички деца с приключенски дух и интерес към природата, планината и усвояването на нови знания и умения.

Сподели: