Българо-румънска търговско-промишлена палата удостоява Пламен Бобоков с титлата „Почетен член

Спецапелативният съд отказа да задържи под стража бизнесмена Пламен Бобоков

Време за прочитане: < 1 мин.

Спецапелативният съд отказа да задържи под стража бизнесмена Пламен Бобоков, обвинен по т.нар. дело за трафик на боклук.
Прокуратурата настояваше той да бъде върнат в ареста, защото не внесъл навреме определената му парична гаранция от 1 млн. лева – довод, който съдът не възприе.

В съдебната залата държавното обвинение обоснова тезата си с доказателства, отделени по разследването за търговия с влияние, по което бяха оповестени разговори на Бобоков с президентския съветник Пламен Узунов. Вчера по казуса е била разпитана и външният министър Екатерина Захариева, която казала, че по „елегантен начин“ от президентството се опитали да влияят с посочване на конкретни лица за посланици в държави, в които Бобоков имал бизнес. Тези доводи обаче не бяха взети предвид от съда с мотива, че те са по друго разследване, което няма общо с това за трафика на отпадъци.

Всичко това, свързано с контактите на Бобоков с държавната власт, адвокатът му Ина Лулчева не намери за проблемно. И се съгласи с клиента си, че крайната цел на атаката е държавният глава.
Решението на съда от днес е окончателно.

/Източник – БТА/

Сподели:

Още новини от деня