555 нарушения на скоростните режими са установени за 24 часа в Русенска област

Специализирана тридневна полицейска операция „Алкохол, наркотици, неправоспособност“ ще се проведе в Русенско

За времето от 22:00 ч. на 21 септември до 02:00 ч. на 22 септември 2019 г. и за времето от 22:00 ч. на 22 септември до 02:00 ч. на 23 септември 2019 г. ще се проведе специализирана полицейска операция „Алкохол, наркотици и неправоспособност“ с акцент върху недопускане управлението на МПС от неправоспособни водачи и/или от водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози.

При осъществяването на контрол на движението по пътищата ще се използват наличните технически средства, в т.ч. и тези за контрол на скоростните режими. Ще се следи и за случаи на влезли в сила наказателни постановления, фишове и електронни фишове, които са със статус „неплатен“, както и такива, които не са били връчени на гражданите.

От пътна полиция препоръчват на водачите внимателно да планират пътуването си, задължително да се информират за актуалното състояние на пътнотранспортната обстановка и евентуални настъпили тежки ПТП, които могат да затрудняват движението по определени маршрути и участъци, да се движат със съобразена скорост, да спазват необходимата дистанция, да не управляват след употреба на алкохол /наркотици, да спазват правилата.

Сподели: