Сподели Русе. С Jameson.

Сподели Русе. С Jameson.

В третия епизод от поредицата „Сподели града си. С Jameson.” ирландката Ина Сингеорзан, посланик на Jameson в България, откри истинското лице на Русе, такова, каквото го познават само местните, благодарение на своя домакин – Пламен Пасев. A Пламен е „повече от местен“ –  по професия той е графичен дизайнер в Еконт, но се вълнува живо от историята на града и всичко интересно, което се случва там. Благодарение на него, в „малката Виена“ Ина открива както интересни забележителности като стария бункер a.k.a. римска крепост, разходка с корабче и пясъчните скулптори, така и не толкова популярни места като клуб за настолни игри и репетиционната на новосформирала се местна банда.

„Сподели града си. С Jameson.“ е една инициатива, вдъхновена от гостоприемството и специалните моменти. В един такъв момент, преди близо 200 години един шотландец потегля с кораб и акостира в Ирландия. Тя го приема толкова топло, че той ѝ се отблагодарява, създавайки най-известното ирландско уиски. Името му е John Jameson. И щом като гостоприемството е толкова силно залегнало в ДНК-то ни, решихме да видим дали си имаме работа със също толкова гостоприемни хора. Целта на проекта е да провокира положителни емоции, интерес към непознатото лице на градовете и да събере още идеи за това как да почувстваме тази градове малко повече свои.

Следи историите на Jamesonwhiskey.com, както и на facebook.com/Jameson.Bulgaria, а сега се наслади на видеото от Русе, което се надяваме да провокира и твоя откривателски дух. Cheers!

Сподели: