Според премиера Бойко Борисов инвестиции се правят, когато има стабилност

Според премиера Бойко Борисов инвестиции се правят, когато има стабилност

Време за прочитане: 2 мин.

В днешно време трудно се взимат решения за инвестиции по света, а в България по два завода на ден откриваме. Това каза в Русе премиерът Бойко Борисов, който заедно с вицепремиера Томислав Дончев и с министъра на финансите Владислав Горанов, посети германския завод „ВИТТЕ Аутомотив“ – за производство на заключващи и оперативни системи за автомобилната индустрия.

Разширението на компанията бе открито официално днес. Инвестицията е за повече от 20 млн. лева и включва разкриване на над 350 нови работни места. Така общият брой на служителите в компанията, която отбелязва 10 години от откриването на свой завод в крайдунавския град, ще надхвърли 1300. През миналата година оборотът на русенската фабрика е бил повече от 100 млн. евро, като целта е да бъде удвоен.

Борисов заяви, че ръководството на фирмата нямало нито една забележка към държавната и общинската администрация.
По думите на премиера това е модерен и огромен завод; заплащането на работниците е отлично, имат и много социални придобивки.

„Така разбирам индустриализацията на страната. Не инвестиции, от които след това да се вадят пари от България, както е било преди, а истински заводи. Голям поклон и към нашите работници, защото инвестиции се правят, когато има стабилност и умни и дисциплинирани хора на всяко едно работно място“, каза премиерът.

По думите му не е случайно, че германската автомобилна индустрия започва да се ориентира към България, защото всички детайли за всички модели се произвеждат вече у нас.

Борисов коментира още, че се работи по магистрала „Хемус“, ще се изгражда и магистралата от Русе до Велико Търново. Това ще бъде от голяма полза за инвеститорите, добави той.

В отговор на въпрос премиерът заяви, че се водят разговори с румънската страна за построяването на два нови моста над река Дунав – при Свищов-Зимнич и втори мост при Русе-Гюргево, който е жизненоважен за товарите. Премиерът заяви, че полага огромни усилия, тъй като според Румъния строителството на втори мост при Русе-Гюргево щяло да бъде много тежко на тяхна територия.

Борисов коментира и сигнала до ЦИК, внесен днес от БСП, относно несъвместимост на функциите му като министър-председател и като председател на Председателския предизборен щаб на ГЕРБ и на партиите, подкрепили евролистата.

„Не се занимавайте с тях, разбирам кое ги дразни – тях ги мързи, не ходят на работа, а аз в събота откривам два завода на най-големите фирми в света. Не съм казал нито една предизборна дума, а само показвам направеното“, каза Борисов, който по-рано днес присъства в Кърджали на откриването на корпус на завод за производство на каучукови, пластмасови и метални съединения за автомобилни спирачни системи

/Източник – БТА/

Сподели:

Още новини от деня