Спортът в Русе – не само витрина на модерния град

Спортът в Русе – не само витрина на модерния град

Кандидатът за кмет на Русе Галин Григоров, издигнат от местната коалиция „ВМРО – Българско национално движение (НФСБ)“, изгледа с интерес някои от най-интересните хватки в спортен комплекс „Дунав“ на поредния ХVII Международен турнир по джудо, организиран от СК „Дунав“. В оспорваната надпревара участваха 210 състезатели от 14 клуба в България, като в Русе бяха дошли и отбори от Румъния.

„Прекрасно е, че русенци поддържат традицията на вече утвърдения  международен турнир, където си дават среща бъдещите големи звезди в този атрактивен и много дисциплиниращ личността спорт. Срещата с други състезатели от чуждите школи е полезна за всички участници в турнира. Получава се градивна обмяна на опит, вижда се докъде са достигнали в спортното майсторство отделните клубове. Могат да се „сверят часовниците“, да се достигне до идеи в треньорските „технологии“ за повишаване на индивидуалните и отборните резултати“, сподели Галин Григоров в непринуден разговор с младите русенски джудисти в самото начало на турнира.

В отборното класиране на първо място в тазгодишната джудо-битка се класираха румънците, отлично се представиха джудистите от отбор „Десант“ – Варна. Извън емоцията и експресивната атмосфера на надпреварата Галин Григоров подчерта, че развитието на спорта в крайдунавския град трябва да бъде един от основните стълбове в управлението на всеки кмет, който иска Русе да има хармонично и модерно лице пред света.

„Спортът е не само витрина на модерния град. Развитието на спорта е постоянна грижа за физическото здраве на всички русенци. Чрез тази грижа се гради особен вид култура на хармония между тялото и духа, за която няма да пестя усилия. В програмата ми е предвидено създаването на специално управленско звено, което ще се занимава  преимуществено само с това.“, каза още Григоров.

Снимка ВМРО – БНД, Русе

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: